Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Laga god mat med god kött

Att laga god mat är en konst något som vissa är födda med. När man väljer råvaror är det viktigt att välja det finaste kvalité när man väl ska laga god mat. Tex ska man ordna en fest för ett större sällskap vill man att gästerna ska minnas matlagningen och lägga goda kommentarer om en.

För varje kock i vårt land så är det mycket viktigt att folk är nöjda med maten. Att maten tar lång tid att laga spelar ingen roll bara maten är riktigt god när man väl har lagat den. Att dessutom laga mat med svensk producerat kött gör maten desto godare.

Dalsjöfors har funnits sedan 1911 och är en väletablerad inom kött och deras kött kan jag varmt rekommendera om du ska göra något extra gott. De har en Flintastek med smak av äpple och chili som dessutom passar utmärkt för sommarens grill. Du skulle kunna bjuda in hela din släkt till din sommarstuga. Hyra en kock som beställer all kött från Dasjöfors och tillagar till allihopa. Till Flintasteken kan man göra hemmalagad saft av rosor.

Man plockar då egna rosor i sin trädgård och kokar ihop det med lite socker och citronsyra. Sedan silar man bort rosbladen. Man tillsätter sedan is och bjuder på denna sommardrink till sina gäster tillsammans med den goda köttet. Till köttet kan man även tillaga lite tsatsiki som är gjord av silad grekisk yoghurt och lite vitlök. Du kan även piffa upp tsatsiki med lite mynta på toppen för att ge den lite färg och smak.

Använd gärna riktiga tallrikar, kniv, gaffel mm och inte engångs produkter för att spara på miljön. Låt var och en bära in sin disk då blir det inte mycket att städa när alla har åkt hem. Se också till att hyra ett tält om det skulle regna så att alla kan vara ute så sent som möjligt och länge som möjligt.

Vår släkt har nyligen haft sommargrill och lagade mycket god mat lång ute på landet. Då var alla samlade även småbarnen var på plats. Fanns något att göra för alla då man är långt ute i naturen och kan hitta på massa lekar om man vill.

Lämna ett svar

Till startsidan